Thursday, April 30, 2009

Finally I'M free

yeah im free now

finally its over..

start from now

i can  do what ever i want 

futsal   <---here i come

jogging as well



altough diz sem is not the harder sem compare to coming sem 
but its really make me tension, depressed and made me lose a feeling to study


thanx to my lovely lect who failed my coursework
i'll show u who i am
coz

                                            i am what i am

i'll never beg 4 extra mark
 n i wont tackle ur hearts 4 that reason coz it is not me


for myris rianna
thanx 4 ur support
ur advise ur tym
and ur love
you blew a spirit that make realized that i've somethings which is still not over yet

once we start we have to finished it

and i promised to myself that i'll change

change from a to z

from 0 to 9

heloo new sem

new me will come

what a journey - finale

Dan aku dan dia pun naik la train tue..
xramai sgt dalam koc nie..
seat pun x pnoh..

aku duduk sebelah die dlm train tue..
mmg sejuk sgt2 dalam train..
kesejukannya sampai menggigit tulang
xdpt nk bayangkan


kn best klu ada selimut dalam tue xda la kesejukan mcm nie
rsenye klu la 24 jam aku dlm koc nie msti aku da jadi ice cube pun

nasib baik ada ada bawak bag..so dpt la hlgkn kesejukan nie sket..

kecian jgk tgk die .. kaki da menggigil je..

so aku pun bg la die pki kasut(kulit tebal gler) aku
dan aku pun pki la high heel die

dalam trains x byk sgt ckp..
cuma x dpt nk tidur lena 
sbb terlampau sejuk

dan sku x sgp biarkn die kesejukan dan aku pun hug la die.

dan aku pun tido2..
tapi x lena sgt kdg2 terbangun
sbb train tue bergegar ble nk henti kt station lain

 jumaat 6.30 a.m 17.04.09   sampai la ke destinasi
setelah 4 jam dalam train

sampai je trus pg toilet sebab x tahan sgt nk terkucil
dan aku pun basuh muka 
untuk segarkn badan 
nk mndi xda baju towel pun xda

lepas da siap semua
pg atm cucuk duet lg

pastu pg mamak kt brickfield utk breakfast
roti canai jd pilihan x lupa juga tea o ais limau dan dia plak milo suam

lepas tue pg counter ticket ktm sebab nk beli ticket balik segamat blk

pkol 8.30 trus naik trains
rmi jgk dalam tue..
ada jgk mat salleh yg nk pg singapore
bdk uitm pun ada jgk

dalam train aku sempat jgk terlena kejap..
dan sampai segamat pukol 11.50

then trus pg station bus segamat 
nasib baik ada ticket bus balik kl

lepas beli ticket die pun balik lah ke uitm segamat naik teksi yg ada kt situ..

aku tgu kt sana dlm setengah jam
dan bas pun dtg

aku naik bas tepat pkol 1
dan sampai puduraya pukol 4.40
dalam bas xda apa nk buat.
org pun xramai
nk borak mcm xda mood je

so layan perasaan sorang..

lpeas sampai pudu trus jalan kaki pg tgu bas kt pasar seni.

agak lama juga tuggu bas nie

dah la sesak gler..bau pun macam2 ada
mmg xtahan 

sampai sunway dalam pukol 7 ptg

dan aku jejakkn kaki kt dalam umah aku tepat pkol 7.20 ptg

dan berakhir lah perjalanan aku yg mmg mencabarkan nie

ada kenangan manis dan ada juga kenangan pahit

tapi aku enjoy 

dan happy sgt2

kerana nie la kali pertama aku kuar ngn pmpn 
sampai 24 jam
sehari semalam

tapi agak lucu sbb xmndi sehari.. nsb bek wangi lagi..huhu

walaupun penat tapi aku puas

tahnx sayang

to myris rianna  -   i'll always love you

                 
                                                               The END




Friday, April 24, 2009

Happy Birthday Shafiqah

Happy Birthday Shafiqah

Harini 24.4.2009 genaplah umur adik aku yg last nie berumur 5 thn setelah dilahirkan pada 24.04.2004.

walaupun die nie hanyalah berumur 5 tahun dan masih bersekolah di kindegarten tapi die lebih matang sket dr adik aku yg bersekolah di tahun satu.


apa2pun selamat hari jadi shafiqah...along sayang iqah

Saturday, April 18, 2009

what a journeys - section 2

mmg gler kan..

malam semakin meniti siang semakin menghilang

dalam masa 3 jam tue aku dan dia xtau nk bwt apa..
juz tunggu tunggu dan tunggu

aku call dan sms semua member2 yg aku rse dpt membantu..
tapi semua membantu apa yg terdaya.ada juga yg begitu ambil berat..ada yg bg kata2 semangat..hoho

thanx sgt2 kt diorang

fatin
assakir
khai
daniel
dan semua nya


aku pergi ke bilik pengurus station jikalau ticket ke kl masih ada...dan pengurus tue memberikan jawapan yg amat membuatkan hatiku sedikit gembira.. kerana ticket ke kl masih ada dan tinggal 50 je lagi..


dalam pkol 8 malam

sekali lagi berbalik ke bus station nk tanya kot2 ada x bus yg pg kl 
tapi jawapan tetap hampa
dan terus menuju pulang ke train station. 

ond way ke situ, dia telah pun call pak cik teksi utk hantar dia sampai kt uitm.
kitorang janji ngn pak cik tue pkol 8.30..
menjelang 8.30 aku dan dia menunggu pak cik tue.. minit berganti minit teksi pun langsung tidak kelihatan. tiba2 terlintas dalam fikiran aku idea yg memang gila2..
xda lagi idea segila ini yg dtg dr buah fikiran aku..
aku melontarkan idea gila2 aku kt dia..yeah die pun tertanya2 apa alah idea aku tue

idea aku tue sebenarnya ialah..aku ngn dia blk kl mlm tue..then pg keesokan harinya patah balik ke segamat..dan seterusnya aku blk kl semula..

pada mulanya dia amat sukar untuk menerima idea tue tapi dia memberi kata dua..

jika pak cik teksi tue x dtg sebelum pkol 8.50...die akan ikut idea aku tue..

beberapa ketika ada sorang pak tegur..tanya nk blk uitm ke..

aku amat yakin itulah pak cik yg dia call sebentar td, tp apa yg aku musykilkan knpe die x bwk kereta warna biru(teksi johor) sebab tym tue die hanya bawak kereta satria merah..

memang berat hati aku nk lepaskan dia naik kereta tue sbb takut apa2 yg terjadi nnti.. ye lakan..tue bukan teksi yg sepatutnya tapi hanyalah teksi sapu semata2.
kalau papa jd nnti aku juga yg berputih mata


aku dan dia pun semakin hampir dgn idea gila2 tue.. tepat jam 9.30 aku terus terpacul kt depan counter ticket untuk beli ticket ke kl utk 2 org..

aku amat2 berharap agar ticket masih ada lg..dan ternyata harapan aku menjadi kenyataan.
harga die kira berpatutan la juga rm34 utk 2 org.


sepanjang 6 jam (9.30 mlm ke 2.30 pg) menunggu train ke kl,
banyak yg aku dan dia luahkan..
segala yg tersirat semua diluahkan
byk bnde yg aku dan dia bicarakan sepanjang 6 jam menunggu


dan ketika masih menunggu aku tersentak seketika..baru aku sedari yg aku dan dia masih lagi menikmati makan malam.
terus aku ajak dia ke kedai berdekatan..walaupun aku hanya mkn tghari tue aku masih rasa kekenyangan mungkin disebabkan perasaaan aku yg terlampau gembira kerana dpt berjumpa ngn dia.

aku hanya order tea o ais limau yg mmg minuman favourite aku..dan dia mee grg dan air suam

selepas menjamah hidangan jam menunjukkan pukul 10.30
masih ada 5 jam lagi. aku dan dia hanya duduk kt station tue
berbual segala macam topic

penat duduk berdiri..penat berdiri jalan2
memang lama 5 jam tue..tp disebab kan dia bersama aku masa berjalan amat pantas
aku x dapat bayangkan apa akan terjadi jika hanya aku je mlm tue tanpa dia untuk mengharungi semua ini

jika aku tertido siapa lah yg dapat aku harapkan untuk mengejut aku tatkala aku train sampai
dan jika aku menahan mengantuk siapalah yg akan menemani aku untuk berbual
dan mesti aku rse yg 5 jam seperti 50 jam


Minit berganti minit jam berganti jam dia setia menemani aku disisi
tanda2 kebosanan langsung tidak kelihatan di wajahnya
sabar menanti dan tersemat raut2 keletihan 

Di perkarangan station lampu bercahaya melimpahi segenap ruangan tempat menunggu. kelihatan sepasang couple yg sama mcm aku sedang menanti train untuk pulang ke kl

Akhirnya saat2 yg aku tunggu selama 8 jam semakin menjelma
aku terdengar bunyi horn train yg menunjukkan ia semakin menghampiri
seksa penantian yg semakin berakhir
dan train yg ditunggu telah tiba


to be continue

Friday, April 17, 2009

pic of her

what a journeys

salam and peace 2 u'all

Dah lme x update blog nie. skrang bru ada masa sket

Skrang pukol 8.40 minit mlm 17.4.09, genap lah 53 jam aku x tido..

Last aku tido ari rabu lalu

aku igt nk tdo lepas tgk bola mlm tue..

tapi tbe2 dia sms rsenya tym tue pukol 3.30 pagi 16.4.09

terkejut jgk pg buta die sms then pas2 kitorang pun bergayut la

tym tgh2 bergayut tue tbe2 terlintas dalam kepala untuk jmpe die

so aku pun ckp la nk jmpe die..then die pun okie je

lepas bergayut..

aku cpt siap2 pg cari bank utk cucuk duit

tym tue die plak sama mcm aku rushing gle utk iron baju, siap2 nk jmpe aku

pukol 8 pg aku pun sampai umah

dgn hati yg terlalu happy aku pun siap2 nk jmpe die

aku kuar umah around 9 sumtyng tgu bas untuk pergi kt komuter station

dlm bus mmg mengantuk sgt2 pas2 sampai je kt mid valley aku pun perg kt komuter station sbb 

dah plan nk jmpe die kt seremban 

Trains yg aku naik tue smpi seremban kol 11.30. 

die plak sampai dr segamat pkol 12..

so kitorang pun pg kt dlm terminal 1 tue sbb masing2 x mkn lg..

igtkn nk kn kt mcd je tp die nk kfc plak..so mkn la kt kfc tue.. nk order 2 plate mcm x abs je.

lps mkn kitorang jln2 je kt terminal one tue..pas2 pg seremban parade plak..jln2 kt situ..

penat jln2 aku pun ajak die perg mcd sbb tekak aku da kering gler sambil tue mkn ice cream kt situ..

die ckp die nk blk sorang je tp aku berkeras nk hantar die blk smpi segamat.

lepas da mkn kt mcd tue aku dan dia pergi kt station ktm beli ticket nk blk segamat

patutnya trains smpi pukol 3.25 tp aritue ntah apa problem die pkol 3.40 bru sampai..dah tue plak driver trains nie mmg org yg dlm kempen ingatlah org tersyang kt dlm tv tue sbb die bwak trains slow gler..

dah tue plak biasanya ble smpi satu2 station trains berhenti seminit dua je tp aritue berhenti sampai 5 mnt..

semasa sampai kt station gemas aku rsekn aku akan terlepas train nk blk kl sebab trains tue berselisihan masa berhenti

sesampai je kt segamat lebih kurang pkol 6 ptg aku trus tanya pak cik kt counter die ckp trains nk blk kl hanya ada pukol 2.30 pagi..waa mcmne aku nk blk nie..huhu

kebiasaanya bus dr segamat perg seremban ataupun kl akan berlepas pukal 6.30, so aku pun bergegas kt station bus tue tanya org yg jaga counter ticket..mle2 tnye ticket transnasional die ckp hptg nie ticket xda sbb ptg tue bus x perg kl mahupun seremban..cuak gle tym tue

aku pergi counter cepat express plak..aku harap ada la saki baki ticket lg..mmg mengharap sgt2..dgn muka seposen aku tanya org kt situ...jawapan yg aku terima amat menggugurkan jantung hati aku yg mmg nk runtuh nie..die ckp sory dik bus x pg kl mlm nie seremban pun x..

aku rse mcm nk pengsan je.. dah la x tdo dekat 27 jam.. pas2 dgr plak buz xda..mmg penat sgt2..

Tp.. nsb baek dia sentiasa teman aku tym tue..aku dan die pergi kt station ktm sbb nk beli ticket blk yg pkol 2.30 pg..

memang berat kaki aku melangkah..sampai kt situ..

kaunter tiket plak dah tutup.. fuh..satu lg tamparan yg hebat buat aku...amat menusuk jiwa

pukol 9.30 bru die bkk.

aku tym tue x tau nk bwt pe..bayangkan kne tgu hampir 3 jam untuk beli ticket pastu 8 jam untuk balik kl...


will b continue.......