Friday, April 17, 2009

what a journeys

salam and peace 2 u'all

Dah lme x update blog nie. skrang bru ada masa sket

Skrang pukol 8.40 minit mlm 17.4.09, genap lah 53 jam aku x tido..

Last aku tido ari rabu lalu

aku igt nk tdo lepas tgk bola mlm tue..

tapi tbe2 dia sms rsenya tym tue pukol 3.30 pagi 16.4.09

terkejut jgk pg buta die sms then pas2 kitorang pun bergayut la

tym tgh2 bergayut tue tbe2 terlintas dalam kepala untuk jmpe die

so aku pun ckp la nk jmpe die..then die pun okie je

lepas bergayut..

aku cpt siap2 pg cari bank utk cucuk duit

tym tue die plak sama mcm aku rushing gle utk iron baju, siap2 nk jmpe aku

pukol 8 pg aku pun sampai umah

dgn hati yg terlalu happy aku pun siap2 nk jmpe die

aku kuar umah around 9 sumtyng tgu bas untuk pergi kt komuter station

dlm bus mmg mengantuk sgt2 pas2 sampai je kt mid valley aku pun perg kt komuter station sbb 

dah plan nk jmpe die kt seremban 

Trains yg aku naik tue smpi seremban kol 11.30. 

die plak sampai dr segamat pkol 12..

so kitorang pun pg kt dlm terminal 1 tue sbb masing2 x mkn lg..

igtkn nk kn kt mcd je tp die nk kfc plak..so mkn la kt kfc tue.. nk order 2 plate mcm x abs je.

lps mkn kitorang jln2 je kt terminal one tue..pas2 pg seremban parade plak..jln2 kt situ..

penat jln2 aku pun ajak die perg mcd sbb tekak aku da kering gler sambil tue mkn ice cream kt situ..

die ckp die nk blk sorang je tp aku berkeras nk hantar die blk smpi segamat.

lepas da mkn kt mcd tue aku dan dia pergi kt station ktm beli ticket nk blk segamat

patutnya trains smpi pukol 3.25 tp aritue ntah apa problem die pkol 3.40 bru sampai..dah tue plak driver trains nie mmg org yg dlm kempen ingatlah org tersyang kt dlm tv tue sbb die bwak trains slow gler..

dah tue plak biasanya ble smpi satu2 station trains berhenti seminit dua je tp aritue berhenti sampai 5 mnt..

semasa sampai kt station gemas aku rsekn aku akan terlepas train nk blk kl sebab trains tue berselisihan masa berhenti

sesampai je kt segamat lebih kurang pkol 6 ptg aku trus tanya pak cik kt counter die ckp trains nk blk kl hanya ada pukol 2.30 pagi..waa mcmne aku nk blk nie..huhu

kebiasaanya bus dr segamat perg seremban ataupun kl akan berlepas pukal 6.30, so aku pun bergegas kt station bus tue tanya org yg jaga counter ticket..mle2 tnye ticket transnasional die ckp hptg nie ticket xda sbb ptg tue bus x perg kl mahupun seremban..cuak gle tym tue

aku pergi counter cepat express plak..aku harap ada la saki baki ticket lg..mmg mengharap sgt2..dgn muka seposen aku tanya org kt situ...jawapan yg aku terima amat menggugurkan jantung hati aku yg mmg nk runtuh nie..die ckp sory dik bus x pg kl mlm nie seremban pun x..

aku rse mcm nk pengsan je.. dah la x tdo dekat 27 jam.. pas2 dgr plak buz xda..mmg penat sgt2..

Tp.. nsb baek dia sentiasa teman aku tym tue..aku dan die pergi kt station ktm sbb nk beli ticket blk yg pkol 2.30 pg..

memang berat kaki aku melangkah..sampai kt situ..

kaunter tiket plak dah tutup.. fuh..satu lg tamparan yg hebat buat aku...amat menusuk jiwa

pukol 9.30 bru die bkk.

aku tym tue x tau nk bwt pe..bayangkan kne tgu hampir 3 jam untuk beli ticket pastu 8 jam untuk balik kl...


will b continue.......








No comments:

Post a Comment