Sunday, August 9, 2009

When a men will text you but wont call....do u agree with that???

i just found this article from this blog, i dont agreed with that..


Everybody uses text messaging. If you are not careful, text can take the place of real conversations in person and on the telephone.

How can you prevent text messaging from taking over
your life and your love relationships?The answer is simple.

First, realize that text messages are the lazy man's dream. He can text you all he wants, but he doesn't have to put the energy or attention into a real conversation. He has you hanging around for his next his text message, while he is texting at his convenience.

Do not let him get away with this lazy way of being in contact with you.
Do not hang around waiting for his next text message.

Sign off, and do not text him back for hours or even for days.
One or two text messages is enough.

After that, walk away and don't text anymore.
Men do not respond to more and more text messages and whiny conversation about why they don't call you.

Remember, men respond to no contact.

Second, be sweet about it. When a man tries to get away with just texting but never calling, tell him in a sweet way that you do not really like texting because it is so limiting and one-dimensional.
You can simply say that you feel texting can be a big time waster.

You send the message that your time is valuable and you use your time wisely because you are worth it. Be nice when you say it.

Do NOT suggest that he call you instead. Men know what they are supposed to do.
They know they are supposed to call you. When you send a sweet, simple message that you won't be around for endless texting, he will get the message.

If he continues to text you anyway, give him no contact with you. Do not respond.
Give him enough time and he will pick up the phone.
This might take up to three days because guys are slower than girls, but give him time and he will call.

If you limit your text messaging, you will be rewarded with real telephone calls and genuine conversation and you get to hear his nice voice.

Say NO to endless texting. Your relationship and conversations will be more fun when you do!




Arefun <=== sumtym laki2 terlampau bz nk call..so dgn text messaging kitorang bley bwt 2 kerja dlm satu, 'multi tasking'.. sambil bwt keja,sambil text our gf.. bukannye malas nk call

Saturday, August 8, 2009

RENUNG-RENUNGKAN LAH~~~ Must Read

Mak Oh Mak
Orang kata aku lahir dari perut mak.. (bukan org kata... memang betul)
Bila dahaga, yang susukan aku... . mak
Bila lapar, yang suapkan aku... . mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut... . Mak
Bila bangun tidur, aku cari... . mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ... . mak
Bila nak bermanja, aku dekati... . mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah... . mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya... . mak
Bila nakal, yang memarahi aku... . mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma... . mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah... . mak
Bila takut, yang tenangkan aku... . mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk erat... . mak
Aku selalu teringatkan ... . mak
Bila sedih, aku mesti talipon... . mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu... .. mak
Bila bengang.. aku suka luah pada.. mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk!"
Bila sakit, orang paling risau adalah... . mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga... . mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu... . mak
Bila ada masalah, yang paling risau... . mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku... . mak
Kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk... .. mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku... . mak
Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku... . mak
Yang selalu nasihat aku... . mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk... .. mak

Aku ada pasangan hidup sendiri... .
Bila seronok, aku cari... .pasanganku
Bila sedih, aku cari... . mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada... .pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada... . mak
Bila bahagia, aku peluk erat... .pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat... .. emakku
Bila nak bercuti, aku bawa... .pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah... . mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu... aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak yang ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon mak
Selalu... aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak? mak bukan nak banyak... limapuluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya... ... ..
Tapi kalau mak sudah tiada... .. ... ..
MAKKKKK... RINDU MAK... . RINDU SANGAT... .

Berapa ramai yang simpan gambar emak dalam handphone mereka??
Berapa ramai yang bila bangun tidur ucapkan salam kepada emak??
Berapa ramai yang setiap hari bertanya khabar kepada emak??
Berapa ramai yang sanggup habiskan masa berjam-jam dihadapan komputer...tetapi berapa ramai yang sanggup luangkan masa seminit menatap wajah emak??
Walau dimana kita berada...walau siapapun kita..walau apapun pangkat kita..janganlah kita lupakan insan yang melahirkan kita kedunia ini...Tanpa insan yang kita panggil EMAK tak mungkin kita akan berada ketahap ini...
RENUNG-RENUNGKAN LAH SAHABAT...UCAPKAN KATA RINDU ANDA KEPADA EMAK SEKARANG SEMENTARA DIA MASIH ADA


credit : yeop perak

Thursday, August 6, 2009

HandPhone Fair.. a very great deals

kpd semua kwn2 ku yg ingin beli phone baru..ataupun teringin nk tukar phone..bolehla pg kt area tesco klang start arinie(khamis ) sampai ari ahad nie..

berdasarkan pengalaman yg sblm2 nie..hp fair nie mmg murah gler..jauh beza dr harga biasa.. bayangkan klu korang bley beli phone dgn harga rm 9.90. ada jgk hp walkman SE HARGA DLM RM 50 TO 60 ++ dan byk lg pilihan..

dan yg plg bestnye.. Mini iPhone yg mcm gambar kt bwh nie..korang bley dptkn dalam harga lebih kurang RM 250 je.


Nie la hp yg aku idam2kn sgt skrang nie..walaupun xda wifi ngn 3g.. tp design die sama mcm iphone yg real...application pown bley tahan..dan plg pntg harga die mmg murah..



tq..

Wednesday, August 5, 2009

~ LE PARFUM DE MILLE ROSES ~


Aku baru je set up satu blog utk one drop perfume.. so kpd sesiapa yg berminat bley la usha2 link yg tertera , so silalah lah click disini..

tq