Sunday, November 21, 2010

Akhirnya....Aku dapat apa yg aku mahukan selama ini~

10th OCT 2010

hari nie aku pg mid valley tuk usha tntg career fair ...main target aku nk apply kje kt bank2...so aku bwk la 2 set resume..aku pun x prepare sgt...mse mle2 msk aku nmpk bank Rhb, so aku tnye org tue pasal mortgage sbb aku minat bhgn nie..so aku bg diorang resume....

lepas tue ada byk gler bank2 kt situ.,.aku just tanye mcmne nk start career kt banking industry... then aku stop kt Public Bank booth dan aku bg diorang resume aku...impian aku nk kje ngn cimb bank xpun ngn maybank...

dah lepas 3 4 round pusing2 kt situ aku pun blk...





22nd 10 2010

aku igt aku x dpt kje kt mne2 bank..so aku pun bwt bodo je la..tp tbe2 ble aku dpt call dr public bank dan diorang invite aku pg ke Menara Public Bank tuk interview...aku gle excited trus check email dan diorang pun bg details pasal interview nie..dan interview nie jatuh pd hari isnin 25th oct 2010..





25th 10 2010

bos lama aku x tau pasal bnde nie, so pg2 aku g office then g jmpe client jap kt klang..lps tue aku trus rushing pg kl... mse aku smpi kat menara tue ngam2 kol 2 p.m, aku kne g kt level 11, then register kt front desk counter....lps tue aku tgu kt waiting room, aku tgk ada rmi gak yg dtg tuk intvw nie...dlm 20 org kot...5 melayu and yg len chinese...

aku tgu dekat sejam then tbe la masa yang aku tgu2, nme aku kne pgl ngn org tue...nie la first tym aku g interview...cuak gak la... tp aku bwt cm biasa...ada 2 org interviewer...dua2 amoi, leng lui chun gak la...diorang mnx aku describe diri aku.,.dan knpe aku nk sgt kje nie...pastu apa weakness aku dan apa strenght aku...dan tanya apa yg aku bwt mse kje ngn logistics company...pastu apa yg diorang tnye aku jawp semua ngn confident gler....smpi diorang ckp diorang da xda apa2 lg sooalan tuk aku, dan diorang nk aku tnye diorang...aku pun tnye la gaji bpe, then apa benefit pastu klu aku layak ble diorang akn notify aku...then diorang akn infoem dlm masa 2 mgu..
aku rse confident gle dpt kje nie..sbb aku diorang cm beminat je nk bg aku job tue...





1st Nov 2010

x sampai seminggu aku g interview tue, diorang ckp aku diterima kerja dan aku berjaya dpt kerja ngn Public Bank nie..aku happy gler tp diorang offer aku Bancassurance Sales Exec...tp aku xmnt sgt ngn position nie sbb nie insurance...aku mnx position lain tp diorang ckp bancassurance teerbaik tuk aku...aku pun ckp aku akan cuba...pd masa yg sama aku pun try anta resume kt semua bank2 yg ada kt malaysia nie, byk gak la yg aku anta...bank luar ngn dalam negara... mse org pb bank nie call, die sroh aku dtg on 8th nov tuk medical check up ngn tuk amik offer letter...mse nie aku ckp kt bos aku yg aku berkemungkinan aku akn rsign..tp die mnx aku bwt part time ngn die, sbb byk customer2 aku yg aku kne jaga...




4th Nov 2010

dlm kol 4 ptg tbe2 aku dgr call dr affin bank, dan diorang tnye aku pasal resume yg aku anta kt diorang..dan diorang invite aku dtg kt hq diorang kt Menara Affin Bank kl on 9th Nov, dan diorang nk offer aku position mortgage, aku dah la mmg mnt bhgn mortgage nie...so aku pun ckp aku akn dtg on tyme... dan lps tue bermulalah satu dilema dlm hidup aku...

aku cm xtau je samada nk amik offer yg public bank tue atau aku tgk klu2 affin akan offer aku kje ngn diiorang...




8th Nov 2010

aku bgn pagi gler tym nie dan aku siap2 g public bank tuk medical check up...dan smpi kt menara public bank aku kne g kt hr dept kt level 11 pastu amik surat dan trus g kt panel clinec kt Menara AMbank... mse kt dlm clinic tue aku kne check urine, pastu blood pressure..weight & height, check mata...dan last skali xray... lps da settle aku dpt report tp aku xdpt bce report nie sebab diorang dah seal..hanya org pbb bank je yg bley bkk...so aku pun g la kt menara pb bank tue blk dan jmpe org yg call aku tue...die chinese gurl, leng lui... lps die bce report med check up aku..die pun bg aku Offer Letter tuk kje ngn pb bank...aku excited gak dpt surat nie...lps aku bce semua details dlm tue, die tnye ble aku nk sign...tp aku kn ada satu lg interview ngn affin bank..so aku mnx diorang tempoh seminggu tuk decide.... klu aku terima offer nie aku akn start kje ngn pb bank 22nd nov 2010...




9th Nov 2010

harinie pun aku bgn awl.... sbb aku ada interview ngn Affin Bank... Aku kne ada kt menara affin bank nie tepat pkol 9.30... aku igt highway npe then trus ikut SMART tunnel sbb nk cpt...tp dlm tunnel nie pun traffic jam jgk...dan aku kne bkk lampu keta mse dlm tunnel nie... dan tepat pkol 9.20 aku smpi depan Menara Affin bank nie, aku trus g parking keta...dan tepat pkol 9.30 aku smpi kt tmpt interview tue kt level 11.. mse aku smpi aku tgk ada 2 org yg sebaya ngn aku tgk jawab test kt dlm satu bilik nie..dan xlama tue org hr sroh aku msk bilik tue dan bwt soalan yg sama.... soalan tue ada 3 bahagian iq, maths ngn english...soalan nie mmg gler tricky dan x masuk akal lgsg... 2 org bdk yg aku ckp td sorang pompuan dan sorang laki..yg pmpn nie apply tuk credit card dept yg laki plak mortgage... mse tgh bwt test nie org hr sroh bdk tue g msk blk yg untuk d interview... then x lama tue plak aku kne pgl...


mse aku msk ada 3 org interviewer, 2 pompuan sorang laki...dan laki tue melayu nme die Mr Razali dan die Manager tuk mortagage dept nie..yg pompuan lak sorang cina sorang melayu...yg cina org Hr dept yg melayu tu aku da lpe bhgn apa..

msk2 je aku trus salam diorang ...dan diorang mnx alku pnye resume pastu cerificate aku...then diorang mnx aku describe tntg diri aku..mle2 org tue ckp malay the aku start speaking trus die speaking english... mcm2 soalan diorang tnye...knpe aku nk keja ngn diroang..knpe aku pilih mortagage..knp aku x stick kt company lme aku...pastu apa yg aku boleh bg kt affin bank klu aku deterima kje ngn diorang.. semua soalan aku jawab selamba jer...tp Mr Razali nie mcm sje nk knekan aku...die tnye soalan yg mmg nk sabotage aku....mmg nmpk sgt la die cm x puas ati je ngn aku sbb aku jawab semua soalan die ngn selamba...hahah sbb die akn jd bos aku klu aku dpt job nie...

tp plg aku xtahan nk gelak mse die sorh aku bce ayat kursi...hahahaha aku xsangka lak tuk mnx kje kne baca ayat nie...so aku pun bce la...org H.r yg chinese tue da mcm lain jer...pastu die sroh aku reka satu scenario mcmne aku layak tuk dpt kje ni..so aku kne la bwt satu cerita dan berlakan seolah2 aku mmg kje ngn affin pastu call client tuk offer diorang pasal package affin..so aku pun berlakon la ngn razali tue...

lps tue, aku tnye diorang bpe gaji ngn benefit yg diorang akan bg..pastu andai kata aku layak ble diorang akan bgtau aku....aku bgtau diorang yg aku mmg mnt hgn mortgage dan aku gak dpt offer dr public bank..so klu boleh aku nk jawapan secepat mgkn sebelum aku sign offer public bank tue sbb aku xnk jd cm anjing yg dikendong berciciran , yg dikejar x dapat.


diorang akn bg tau dlm mse 10 hari bekerja dan aku pun ckop okie dan abs la interview nie...aku rse cm dapat gak...sbb aku lme gler dlm bilik nie dekat sejam la...dan mse aku da abs aku g kt parking, smpi je kt keta tym aku nk start enjin tbe2 x ley start...aku pun xtau nk bwt pe...then aku try check2 tbe2 aku terperasan yg aku lpe nk ttp lampu, dan batery keta aku weak sbb nie...
nsb bek ada mmbr aku dtg tlg jumping batery dr keta die, fuhh lega aku...dan selamaat pulang kt umah akhirnya...




11th Nov 2010

ptg sebelum tarikh nie aku dpt call dr ambank...diorang sroh aaku dtg interview kt klang...aku pun g jela...then smpi je kt sana rpe nie ambank assurance..aku dah la x mnt ngn insurance, aku mle2 xmo masuk..the porg tue call aku sroh masuk..aku masuk je la...aku kne interview ngn sorang dato..die agensi manager tuk ambank nie...die tnye aku knpe nk kje ngn die, so aku ckp la aku x tau yg aku akn kje ngn die sbb aku igt aku dpt bhgn mortgage...then die pun ckp yg klu nk jd jutawan , jgn amik mortgage tp amik investment...aku pun tnye la assurance nie investmnet ke? pastu die explain semua pasal company die tue, the ambank assurance nie...dato nie muda lg dlm 30 thn je umor die..tp die mmg kaya..ada lamborgini pastu ada ferrari...die ckp ngn aku klu aku nk join die call die anytym tp klu aku masih nk mortgage die bley tlg recommend kt HQ AMbank...

aku pun lg la bertambah dilemma....ambank, public bank ngn affin bank..mne satu yg aku kne pilih...




12th nov 2010

sbb nk tenangkn fikiran aku ikut kwn2 aku g sepang gold coast..sampai kt situ dlm pkol 11 mlm..mle2 g mkn seafood pastul lepak kt pantai bagan lalang bwt unggun api, bbq dan nyanyi lagu..aku tenang sgt kt sini...sambil aku tgk pantai aku fikir mne yg terbaik tuk aku...dan bank mne yg ptt aku pilih..




15th Nov 2010

org public bank call aku die tnye tntng offer tue sama da aku accept atau x...aku ckp aku belum decide tp aku akn antar letter nie haritue jgk... dlm perjalanan ke pb bank aku call affin tnye diorang tng interview aku, aku dpt ke x kje tue... org tue ckp aku da 99% dpt cuma tinggal 1 % je lg...sbb bos diorang belum sign lg surat aku...dan bos diorang semua tgh bercuti sbb raya haji...aku pun ckp kt diorang yg aku akn accept offer dr public bank nie, tp klu aku dpt kje ngn affin aku aku turn down offer public nie...aku xmnt ngn offer public bank sbb die bhgn insurance... dan lepas dah call aku g la kt menara pb bank..dan aku sign surat offer nie pastu bg kt die...so aku officially kje ngn pb bank...dan aku akn start kje 22nd Nov 2010 kt branch Bukit Damansara....





18th Nov 2010....


dlm pkol 11 pg aku dpt call dr bank muamalat..diorang invite aku tuk dtg ke sesi interview diorang pd 25th Nov, nie...dan aku tnye jawatan yg diorang offer and org tue ckp admin exec...so gaji ngn semua benefit akn diberi tahu mse interview tue nnti..


ptg tue plak dlm pkol 6...aku dpt call dr affin bank...diorang ckp aku layak dan dapat kje ngn diorang...so diorang tnye ble aku bley start ngn diorang..aku excited gler dgr bnde nie..aku ckp aku bley start on 22nd Nov...pastu die tnye pasal offer pb bank tue, aku ckp la aku bley bg notis kt pb bank...so die pun ckp okie dn mnx aku dtg pg keesokan hari tuk bwt medical check...so nie med check aku yg kedua dlm 2 mgu...mlm tue aku langsung xlena tdo..sbb aku happy sgt2 dpt apa yg aku nk..





19th Nov 2010

aku dtg kt menara affin bank mcm yg diorang mnx pastu die bg surat dan terus g clinic ...mse kt clinic sme mcm med check tuk pb bank tue..aku kne bwt urine test, blood pressure, weight & height, dan check mata...ptt nye aku kne bwt xray..tp aku ckp yg aku bru je bwt dan aku mnx diorang refer blk kt clinic yg aku pg mse bwt med check ng pb bank tue...so selamat la sel2 aku, klu la aku kne bwt lg xray, abs mati sel2 badan aku..


lps da bwt med check up , aku g blk kt menara affin bank tue..dan aku jmpe blk org yg bg aku surat med check td...aku nmpk die bwk satu envelope besar...pastu die keluarkn offer letter ngn segala contract... die mnx aku bce semua pastu sign..ada byk gak la document yg aku kne sign...ada tntg BAFIA.. bafia nie mcm undang2 tuk jd banker...pastu lps aku da bce ngn faham semua bnde..aku sign satu persatu document tue...dan lps da settle...aku officially affin bank's...aku happy sgt2, dlm keta aku tersenyum sorang2...tp padamasa yg sama aku da sign dan accept offer letter pb bank tue..


pas smayang jumaat...aku xtau mcmne nk bg tau pb bank...aku puas cari idea... aku call org pb bank dan ckp yg aku terpaksa tolak dan decline acceptance aku sbb beberapa reasons...fuhh..nsb baek die faham...dan die terima permohonan aku...lega gler..dan aku tnye aku kne bwt surat ke atau notis dan die ckp xyah...lg la lega aku dgr... sbb aku pnat sgt2 aku pun terus tertidur...bgn2 je..aku check email, dan lg skali aku dpt invitation tuk interview...dah lme aku tgu diorang pgl aku tp x sangka lak lps aku da sign contact ngn affin bru diorang nk pgl...bank yg aku tunggu nie mmg antara yg terbesar kt malaysia...Cimb bank...aku dpt bhgn mortgage gak dan aku kne g interview 25th nov gak sme mcm interview bank muamalat....tp nk bwt cmne...diorang pgl lmbt sgt lgpun aku da sign contract ngn affin bank...so aku reply email diorng dan aku ckp aku nk sgt pg tp aku bru je accept offer affin so harap pada masa akan dtg aku akan dpt join diorang...



22 nov nie bermulalah satu lembaran baru dlm hdp aku... akan aku melanglah ke alam dewasa dan berkemungkinan meninggalkan alam remaja yg sgt2 enjoy skrang...aku akan start kje ngn AFFIN ISLAMIC BANK kt Hq diorang kt Menara Affin Bank sebagai Mortgage Sales Executive...


aku harap aku dapat buat yg terbaik , dan dapat pengalaman yg terbaik dgn affin nie....




~ sorry Pb Bank i'd to turned down ur offer, Yeah Affin im gona join u, and Cimb too bad too sad i cant make it~






Friday, October 8, 2010

Kahwin~

Td masa sebelum aku keluar umah..
aku tgk mak aku tgk belek2 news paper smlm pasal Sheikh Muzaffar nk kawin 10.10.10 niee..
masa tue aku nk amik sandal kt rak kasut..



Mak : Long, betul ke muzaffar nk kawin hjg minggu nie..
Aku : btol la kot.. hujung minggu nie mg rmi yg kawin sbb tarikh 10.10.10... tp kte x dpt plak kad jemputan kawin...

Mak: Adalah, anak abg amin ko kawin hjg minggu nie kt melaka..
Aku : yang mne ye mak? yg pnah ddk ngn wan dulu ke??

Mak: Yang perempuan tue..yg study kt um dulu kot..
Aku : owh.. mak, Mak teh da ada cucu... Pokde pun da dpt cucu gak.. Pak ngah x lama lg pun nk dpt cucu..Mak long lagi la pulak ... tp ayah bila lagi ??

Mak : Tunggu kau kawin la..
Aku: Orang lmbt lg nk kawin..plg awl pun lagi 7 8 tahun.. tue pun kalau kawin la...

Tbe2 mak aku trus senyap... langsung x bercakap..

Aku : ala mak, biar la bangah(adik aku no 2) kawin dulu..xpun bella(adik aku no 3) ker...org lmbt lg..
Mak : masih senyap lg...

Aku pun berlalu pergi dan keluar..tp sebelum aku ttp pintu aku tgk mak aku leka ngn paper dan masih senyap lg...

Aku : mak nk kirim papa x??
Mak : geleng kepala ~




Adakah aku harus kahwin awal untuk bagi mak ngn ayah aku happy dapat cucu..
atau aku harus stick pada keputusan aku untuk kahwin lambat~~

Thursday, June 10, 2010

Kisah birthday aku

1+8

Masa 9th june mse nie aku dah couple ngn awek yg aku pnah cte dulu..
mmg best tym die, mgkn sbb dah ada gf, mse nie aku dpt birthday present dr die.. die bg aku perfume ngn boxer pierre cardin.. then mse nie jgk aku dpt free ticket pg sunway lagoon..so aku celebrate bday aku kt sunway lagoon ngn die... mmg best gler...nie la first tym aku celebbrate bday ngn girl friend(special)...aku xtau mcne nk ckp lg...sbb aku rse nie la hari yg plg akan aku ingati bersama die dan skrang die cuma ex aku...mgkn dah xda jodoh..so terima jelah...



1+9

mse bday aku yg ke 19, aku couple ngn org lain...nme die myris rianna.. walaupun aku couple ngn die dah 8 bulan, tp aku x pernah keluar date ngn die..last aku jmpe die pun mse aku kt uitm segamat dlu... tp mse bday aku nie die bg aku baju...colour maroon..nice shirt by the way...mse bday aku yg nie aku dpt hadiah dr mak aku, aku dpt baju gak, colour merah...mse nie aku dpt free call 24 hours..so most all the tym aku bergayut ngn die...dan mse nie jgk..results pertama aku kluar...dan sebagai hadiah, parents aku bwk pg pusing2 pahang, kelantan ngn terengganu.. best gler..dpt g cherating, mkn seafood kt tganu..then shopping kt sempadan siam..sampai tersesat msk siam...dan lps 2 bln bday aku yg nie, aku date ngn myris kt seremban..nie la kali pertama kuar date ngn die, pastu aku ikut die blk segamat naik train..so dpt la aku spend mse aku ngn die.. dielah org yg aku idam2kn...die la taste aku... aku mmg syg gler kt die.. ble aku ngn die aku rse tenang.

2+0

ble aku umor 2o thn aku celebrate bday aku ngn family jer...kt western restaurant fav aku kt kl... mmg best dan slalu aku akan blanje diorang..mse nie aku lpe apa yg aku dpt...tp mse nie aku msh ngn myris lg... harinie adalah hari2 terakhir usia remaja aku..biasanya lps celebrate ngn org2, aku akn celebrate hanya dgn diri aku sndri..aku akn buat apa yg aku nk buat, karaoke, snooker, bowling xpun tgk wayang... mse bday aku yg ke 20 nie..aku ada crisis ngn myris..tp x lme lps tue baik balik... mse bday nie aku happy gler sbb ptg tue member2 college aku celebrate bday aku kt mandys...xsangka gler diorang sampai blanje aku tp mse ni xda kek...tp aku dpt coklat dr diorang...


2+1

Har nie 10th june 2010 pukol 1.58 a.m aku masih lh menulis blog...
smlm mse bday aku..ieta org yg pertama wish aku kt phone then followed by all of my frenz...then ada lg yg wish...phone mcm x henti berdering dekat 2 jam...then mse aku tgh mkn maggy pkol 1 pg tbe2 mak aku bgn then bg aku prezzie...aku mmg appreciate gler..sbb mak aku yg bg...aku mmg rapat ngn amak aku, tp ble die bg prezzie..mmg terharu gler...
then mse aku bgn tdo aku dpt bday wish lh... pastu ble aku terbangun jam da pkol 10.30 lambat gler aku bgn dahla kne jmpe client..lps da jmpe client aku pg gombak sbb nk uruskan pasal lesen aku..pasty pg klcc repair phone aku... mse nie kt klcc hujan lbt gler...smpi umah pkol 5, aku mmg da mcm lambat gler kne kejar mse sbb results final sem diploma aku keluar hari nie.. bayangkan, kepayahan aku belajar selama 2 thn utk diploma keluar hari yg sme mse bday aku..mmg takut gler...aku tkt klu aku fail salah satu subject sbb aku x nk extend sem...mse nk amik results mmg suspens gler sbb org tue ckp aku x bley amik so kne g bursary check payment..lps da settle aku lari blk kt 2nd floor tue..nsb baik lepas...mse aku pegag slip nie, aku rse berdebar2..tp ble aku bukak je...fuhhhh............. alhamdulillah...aku dpt apa yg aku nak...aku dpt apa yg aku target...segala penat lelah aku 2 thn study...penat lelah aku xtdo, segala kesukaran aku mse exam nie dan segala masalh yg aku sje yg tahu mse tymn exam..semuanya telah berbayar... aku dapat pass semua subject..then aku dapat pointer 3 utk diploma...nielah hadiah yg plg bermakna untuk bday aku...aku happy sgt2....

dan dengan apa yg aku lalui hari nie...bg aku aku x perlu apa2 lg sebab aku dpt wish dr kawan2 aku, dpt hadiah dr mak aku dan dapat good results dalam diploma aku...bg aku nie lah hadiah yg plg bermakna...nie yg aku perlukan dalam hidup aku...

tp sayang walaupun aku happy ... aku masih menanti bday wish dr dia.. bday kali nie agak suram sbb myris dah xdalg.. die bkn gf aku lg....ntah la..aku pun xpasti apakah pilihan aku tepat..adakah keputusan aku betul..aku masih syg die..cinta die...


aku broke up dgn die 1st june...8 hari smlm tarikh nie....

Monday, October 26, 2009

a pic of me... 2005-2009

                                                   June 2005





                                             May 2008


july 2005


                                            april 2008

                                                       january 2008

                                            june 2006

                                       april 2008

                                                        june 2008


                                                              august 2008


                                                                  June 2008

                                                                                   

                                                                                                   November 2007


                                                                      Oct 2009

                                                                 Aug 2009

                                                                      

                                    OCT 2009



Sunday, August 9, 2009

When a men will text you but wont call....do u agree with that???

i just found this article from this blog, i dont agreed with that..


Everybody uses text messaging. If you are not careful, text can take the place of real conversations in person and on the telephone.

How can you prevent text messaging from taking over
your life and your love relationships?The answer is simple.

First, realize that text messages are the lazy man's dream. He can text you all he wants, but he doesn't have to put the energy or attention into a real conversation. He has you hanging around for his next his text message, while he is texting at his convenience.

Do not let him get away with this lazy way of being in contact with you.
Do not hang around waiting for his next text message.

Sign off, and do not text him back for hours or even for days.
One or two text messages is enough.

After that, walk away and don't text anymore.
Men do not respond to more and more text messages and whiny conversation about why they don't call you.

Remember, men respond to no contact.

Second, be sweet about it. When a man tries to get away with just texting but never calling, tell him in a sweet way that you do not really like texting because it is so limiting and one-dimensional.
You can simply say that you feel texting can be a big time waster.

You send the message that your time is valuable and you use your time wisely because you are worth it. Be nice when you say it.

Do NOT suggest that he call you instead. Men know what they are supposed to do.
They know they are supposed to call you. When you send a sweet, simple message that you won't be around for endless texting, he will get the message.

If he continues to text you anyway, give him no contact with you. Do not respond.
Give him enough time and he will pick up the phone.
This might take up to three days because guys are slower than girls, but give him time and he will call.

If you limit your text messaging, you will be rewarded with real telephone calls and genuine conversation and you get to hear his nice voice.

Say NO to endless texting. Your relationship and conversations will be more fun when you do!




Arefun <=== sumtym laki2 terlampau bz nk call..so dgn text messaging kitorang bley bwt 2 kerja dlm satu, 'multi tasking'.. sambil bwt keja,sambil text our gf.. bukannye malas nk call

Saturday, August 8, 2009

RENUNG-RENUNGKAN LAH~~~ Must Read

Mak Oh Mak
Orang kata aku lahir dari perut mak.. (bukan org kata... memang betul)
Bila dahaga, yang susukan aku... . mak
Bila lapar, yang suapkan aku... . mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut... . Mak
Bila bangun tidur, aku cari... . mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ... . mak
Bila nak bermanja, aku dekati... . mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah... . mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya... . mak
Bila nakal, yang memarahi aku... . mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma... . mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah... . mak
Bila takut, yang tenangkan aku... . mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk erat... . mak
Aku selalu teringatkan ... . mak
Bila sedih, aku mesti talipon... . mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu... .. mak
Bila bengang.. aku suka luah pada.. mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk!"
Bila sakit, orang paling risau adalah... . mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga... . mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu... . mak
Bila ada masalah, yang paling risau... . mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku... . mak
Kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk... .. mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku... . mak
Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku... . mak
Yang selalu nasihat aku... . mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk... .. mak

Aku ada pasangan hidup sendiri... .
Bila seronok, aku cari... .pasanganku
Bila sedih, aku cari... . mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada... .pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada... . mak
Bila bahagia, aku peluk erat... .pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat... .. emakku
Bila nak bercuti, aku bawa... .pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah... . mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu... aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak yang ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon mak
Selalu... aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak? mak bukan nak banyak... limapuluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya... ... ..
Tapi kalau mak sudah tiada... .. ... ..
MAKKKKK... RINDU MAK... . RINDU SANGAT... .

Berapa ramai yang simpan gambar emak dalam handphone mereka??
Berapa ramai yang bila bangun tidur ucapkan salam kepada emak??
Berapa ramai yang setiap hari bertanya khabar kepada emak??
Berapa ramai yang sanggup habiskan masa berjam-jam dihadapan komputer...tetapi berapa ramai yang sanggup luangkan masa seminit menatap wajah emak??
Walau dimana kita berada...walau siapapun kita..walau apapun pangkat kita..janganlah kita lupakan insan yang melahirkan kita kedunia ini...Tanpa insan yang kita panggil EMAK tak mungkin kita akan berada ketahap ini...
RENUNG-RENUNGKAN LAH SAHABAT...UCAPKAN KATA RINDU ANDA KEPADA EMAK SEKARANG SEMENTARA DIA MASIH ADA


credit : yeop perak

Thursday, August 6, 2009

HandPhone Fair.. a very great deals

kpd semua kwn2 ku yg ingin beli phone baru..ataupun teringin nk tukar phone..bolehla pg kt area tesco klang start arinie(khamis ) sampai ari ahad nie..

berdasarkan pengalaman yg sblm2 nie..hp fair nie mmg murah gler..jauh beza dr harga biasa.. bayangkan klu korang bley beli phone dgn harga rm 9.90. ada jgk hp walkman SE HARGA DLM RM 50 TO 60 ++ dan byk lg pilihan..

dan yg plg bestnye.. Mini iPhone yg mcm gambar kt bwh nie..korang bley dptkn dalam harga lebih kurang RM 250 je.


Nie la hp yg aku idam2kn sgt skrang nie..walaupun xda wifi ngn 3g.. tp design die sama mcm iphone yg real...application pown bley tahan..dan plg pntg harga die mmg murah..



tq..